Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΒΑΡΝΑΒΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επιτροπή Αγώνα Βαρνάβα Κατά του ΧΥΤΑ Μαραθώνα (Γραμματικού) παρακολουθεί με ανησυχία να εξελίσσονται οι εργασίες στο εργοτάξιο του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, παρά το γεγονός ότι οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος διαπίστωσαν σειρά παρατυπιών, οι οποίες, ενδεχόμενα, να οδηγήσουν και στην οριστική διακοπή του έργου, μετά την πλήρη διερεύνησή τους.
Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη Χώρα το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα έδινε εντολή ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ και θα ζητούσε άμεση διερεύνηση των παρατυπιών, όχι, όμως, στην Ελλάδα.
Εδώ η κ. Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ γνωρίζει πολύ καλά το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορεί και αφήνει να εξελίσσεται το έργο της κατασκευής του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, ενώ οι Υπηρεσίες του Υπουργείου της δηλώνουν «αναρμόδιες» η μια μετά την άλλη.
Ως πολίτες οι οποίοι θα υποστούμε τις συνέπειες των όποιων κακοτεχνιών του έργου και άσχετα από την συνολική μας αντίθεση στην συγκεκριμένη χωροθέτηση,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 Την διακοπή των εργασιών ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
 Την διερεύνηση των διαπιστώσεων των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος , από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΕΓΧΟΥ, μη εμπιστευόμενοι τις διάφορες «ανευθυνουπεύθυνες» Υπηρεσίες και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία αποδειγμένα αδιαφορεί.

Επειδή διαπιστώνουμε ότι αυτοί οι οποίοι έχουν την ευθύνη του ελέγχου της τήρησης των περιβαλλοντικών και τεχνικών προδιαγραφών, με την στάση τους, στην ουσία, καλύπτουν τους εργολάβους, αποφασίσαμε να προβούμε στο

συμβολικό ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ του εργοταξίου του ΧΥΤΑ στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού
την Κυριακή 27 Μάρτη, ώρα 11.00΄ π.μ.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την δράση μας, προς την κατεύθυνση της ανάδειξης των σκοπιμοτήτων που κρύβονται πίσω από την χωροθέτηση του έργου, την ανάθεσή του και την εκτέλεσή του, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τον αντιεπιστημονικό και περιβαλλοντοκτόνο χαρακτήρα του υποτιθέμενου «Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων τςη Αττικής» και την διαμόρφωσή του στην κατεύθυνση που τα οργανωμένα συμφέροντα επιθυμούσαν και επιθυμούν.
Επιμένουμε στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων που θα δίνει προτεραιότητα στην Διαλογή στην Πηγή και θα περιλαμβάνει τις διαδικασίες Ανάκτησης, Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης, σύμφωνα τόσο με τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και των προτάσεων των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων.
antixytavarnava.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου