Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΜΠΛΟΚΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ , ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ !

ΚΕΡΑΤΕΑ - ΛΕΥΚΙΜΜΗ - ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/3/2011 ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Ζούμε σε μια εποχή γεμάτη κοινωνικούς αγώνες . Η οικονομική κατοχή που βιώνουμε αυτήν την περίοδο έχει φέρει το λαό σε κατάσταση κοινωνικής έκρηξης . η έκρηξη όμως για την οποία συζητούμε σήμερα έχει να κάνει με τους πολιτικούς και τους εργολάβους που για τα κομματικά και τα οικονομικά τους συμφέροντα , στήνουν χορό πάνω στις πλάτες μας . Τρανό παράδειγμα της εποχής μας είναι η καινούργια μπίζνα που λέγεται διαχείριση απορριμμάτων . Τρείς περιοχές Λευκίμμη , Γραμματικό και Κερατέα είναι οι σύγχρονες κραυγές αγωνίας που αντιδρούν έντονα ενάντια στο εργολαβικό συμφέρον .
Το εργολαβικό συμφέρον στο θέμα των ΧΥΤΑ συνοψίζεται στις εξής παραμέτρους :
1 ) Στημένοι διαγωνισμοί με τις ευλογίες του κράτους
2 ) Κέρδος απ΄την υπερχρηματοδότηση του κράτους
3 ) Κέρδος απ΄τη συνεχή διαχείριση αποριμμάτων
Το πρόβλημα των απορριμμάτων είναι διαρκές . Ετσι ο εργολάβος '' με το αζημίωτο '' φροντίζει να απαλλάξει την κυβέρνηση απ΄ το φορτίο αυτό χρηματίζοντας την για τις διευκολύνσεις υπέρ του . Έτσι το κρατικό και το εργολαβικό συμφέρον ταυτίζονται . Το κοινό αυτό συμφέρον έρχεται σε σύγκρουση με τους κατοίκους των 3 αυτών περιοχών , οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να δουν το περιβάλλον τους και κυρίως την αξιοπρέπεια τους να ξεφτιλίζεται και να ισοπεδώνεται απ΄ το εργολαβικό συμφέρον .
Έτσι η κοινοπραξία κράτους - εργολάβων αναλαμβάνει να κάμψει τις αντιστάσεις αυτές προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά το μέγιστο οι μηχανορραφίες τους . Το οπλοστάσιο τους συνίσταται στην κομματική ολιγαρχλια , τα ΜΜΕ , την καταστολή , τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης και τα ασύστολα ψεύδη . Επιγραμματικά οι τρόποι με τους οποίους προσπαθούν να κάμψουν τις αντιστάσεις των κοινωνιών είναι οι εξής :
1) Ψήφιση νόμων και σχεδιασμών χωρίς ενημέρωση και κοινωνική συναίνεση .
2) Στήσιμο δικαστηρίων ( ΣτΕ, '' καραμέλα '' δημοσίου συμφέροντος κλπ ) .
3) Καταστολή , συλλήψεις με ψευδείς κακουργηματικές κατηγορίες , υπέρμετρη χρήση βίας , ακόμα και σε σημείο φόνου ( Λευκ'ιμμη ) .
4) Φίμωση και συκοφάντηση απ΄ τα ΜΜΕ με στόχο την κοινωνική καταδίκη και απομόνωση του αγώνα και των αγωνιζομένων .
5) Δημαγωγία και αποπροσανατολισμός με ψεύδη και παραπληροφόρηση .
6) Κώφωση σε κάθε εναλλακτική λύση που δε συμφέρει τον εργολάβο .
Ο πολίτης βλέποντας έναν εχθρό ισχυρό με μεγάλο έλεγχο στους μηχανισμούς τους οποίους μέχρι τώρα νόμιζε δημοκρατικούς και ανεξάρτητους βάλλεται αδυσώπητα . Χάνει την εμπιστοσύνη του σε κάθε μέσο που το δημοκρατικό πολίτευμα υποτίθεται ότι του προσφέρει . Η αυτοοργάνωση και άμυνα των πολιτών απέναντι στο συμφέρον είναι μονόδρομος . Έτσι οι πολίτες προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν στους εξής τομείς :
1) Διαρκής , έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση με συγκεντρώσεις ομιλίες ιστολόγια και εκτεταμένη χρήση του διαδίκτυου .
2) Δικαστικές προσφυγές εντός , αλλά και εκτός Ελλάδος .
3) Συγκρότηση επιτροπής αγώνα ανεξάρτητης απ΄ τη δημοτική αρχή .
4) Δημιουργία αντικαταστολής και αντίστασης ( μπλόκα , διαδηλώσεις , πορείες κλπ ) .
5) Κοινωνική συμμαχία και επικοινωνιακά ανοίγματα με τους υπόλοιπους πολίτες κοινωνικούς φορείς ή κοινωνικές ομάδες .
6) Αντιπροτάσεις με επιστημονικά κριτήρια και οικονομοτεχνικές μελέτες .
7) Αυτονομία , προώθηση και λήψη των αποφάσεων απ΄ τους ίδιους τους κατοίκους στο συγκεκριμένο θέμα .

Με τα λίγα αυτά λόγια χαιρετίζουμε και σηματοδοτούμε την έναρξη της συζήτησης ώντας σίγουροι ότι θα φέρει γόνιμα και σημαντικά αποτελέσματα . Αποτελέσματα και ιδέες που θα βοηθήσουν στο συντονισμό , τη βελτιστοποίηση και την επέκταση της δράσης των αγώνων ενάντια στον κοινό εχθρό και το οπλοστάσιο του , Επίσης είναι σημαντικό να συζητήσουμε και να εξάγουμε αποτελέσματα για τις δυσκολίες και δυσχέρειες , εσωτερικές και εξωτερικές του αγώνα και πως αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν .
Αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική νίκη .
- ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
- ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

oxixyta.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου