Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΧΟΥΝΤΗ ΜΕ ΠΟΤΟΝΣΙΚ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Δελτίο Τύπου

• Συνάντηση με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος Ποτόνσικ είχε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, για την Κερατέα, τις παραβιάσεις της νομοθεσίας στην κατασκευή ΧΥΤΑ και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων.
• Όργιο αυθαιρεσιών και παραβιάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων και οι τεράστιες παραβιάσεις της κοινοτικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό Μαραθώνα, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Ποτόνσικ την Παρασκευή 08/04/2011.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής, συνοδευόμενος από το στέλεχος της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας Κ. Παπαδιγενόπουλο, έθεσαν το τεράστιο πρόβλημα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στην Αττική, τις πολύμηνες κινητοποιήσεις των κατοίκων της Κερατέας, ενώ επεσήμαναν και τις μεγάλες παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας, τόσο στον Περιφερειακό Σχεδιασμό, όσο και σε πολλούς ΧΥΤΑ που βρίσκονται υπό κατασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής τόνισε μεταξύ άλλων στον Επίτροπο τα εξής:

- το πρόβλημα αφορά όλη την Ελλάδα, γι’ αυτό έχουμε κοινωνικές εκρήξεις, οι οποίες θα παίρνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις,
- οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι συγκεκριμένες επιλογές της Κυβέρνησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων συνδέονται με συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα,
- Η Κομισιόν πρέπει να είναι παράγοντας λύσης του προβλήματος και όχι μέρος του προβλήματος των απορριμμάτων, γι αυτό φέρει ευθύνες αν ανεχθεί το οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο που γίνεται με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, που πρέπει να αλλάξει.

Τέλος, ο Νίκος Χουντής παρέδωσε στον Ευρωπαίο Επίτροπο Καταγγελία-Αναφορά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα, τονίζοντας ότι στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, υπάρχουν κραυγαλέες παραβιάσεις της περιβαλλοντικής κοινοτικής νομοθεσίας που θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα και του Ευβοϊκού κόλπου και επεσήμανε ότι η περίπτωση του ΧΥΤΑ Γραμματικού είναι ενδεικτική του οργίου αυθαρεσιών που πραγματοποιούνται στο σχεδιασμό και κατασκευή όλων των ΧΥΤΑ στην Ελλάδα.

Αποστέλλεται η Αναφορά-Καταγγελία των κατοίκων του Γραμματικού σε ξεχωριστό αρχείο. Σημειώνεται ότι από σήμερα μέχρι την Παρασκευή οι κάτοικοι του Μαραθώνα συγκεντρώνουν υπογραφές κάτω από το κείμενο της Αναφοράς-Καταγγελίας.

11.04.2011 Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου