Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΚΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΧΥΤΑ !!

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δελτίο τύπου

· Κατάρρευση ΧΥΤΑ Δυτικής Σάμου: άλλη μια κραυγαλέα περίπτωση μελετητικών και κατασκευαστικών «λαθών» και διοικητικών «παραλείψεων» που ατιμώρητα καταστρέφουν το περιβάλλον και κατασπαταλούν τα χρήματα των φορολογουμένων

· Ερώτηση Ν. Χουντή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ερώτηση για την κατάρρευση του ΧΥΤΑ Δ. Σάμου κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής. Πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή του, ο έλληνας ευρωβουλευτής σημειώνει ότι «ο ΧΥΤΑ δυτικής Σάμου έχει κατασκευαστεί στην περιοχή Βυθίσματα του Μαραθόκαμπου, με συγχρηματοδότηση 75% του Ταμείου Συνοχής. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 6/10/2004 και η σύμβαση υπογράφτηκε στις 19/3/2006.» και συνεχίζει: « Σύμφωνα με πληροφορίες το έργο άρχισε να λειτουργεί το 2007 και από την αρχή υπήρξαν προβλήματα στη λειτουργία του τα οποία οφείλονταν στην ακαταλληλότητα, τις κατολισθήσεις, κατακρημνίσεις του εδάφους στην περιοχή. Είναι σαφές ότι υπήρξαν εγκληματικά λάθη στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ή και την κατασκευή του έργου. Το 2009 αποφασίστηκε παύση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ.»

Τέλος στην ερώτησή του ο Ν. Χουντής, αφού επισημαίνει πως «τέτοια φαινόμενα έχουν πολλαπλασιαστεί σε όλη την Ελλάδα, με εσφαλμένες χωροθετήσεις, μελέτες και κατασκευαστικά λάθη σε κατασκευές ΧΥΤΑ/Υ», καλεί την Επιτροπή «να διαβεβαιώσει ότι ο εν λόγω ΧΥΤΑ δεν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του», να ενημερώσει «αν το έργο έχει παραληφθεί κανονικά από την αναθέτουσα αρχή» και «τι μέτρα προτίθεται να λάβει σε βάρος όσων πραγματικά ευθύνονται για τις κακοτεχνίες και τα σφάλματα».

18.04.2011 Το Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου