Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ Χ.Υ.Τ.Α.
ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 23ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Έστω και τώρα δεν είναι αργά να συνταχθούν όλες οι δυνάμεις του Δήμου μας κατά του Ο.Ε.Δ.Α Μαραθώνα. Από τα 520 στρέμματα του δεσμευμένου για Ο.Ε.Δ.Α. χώρου, οι εργασίες εξελίσσονται σε περίπου 120 στρέμματα και η πρόοδος των εργασιών είναι στο 40% έναντι του στόχου που είχε θέσει μέχρι σήμερα η κατασκευάστρια εταιρεία.
Έστω και τώρα δεν είναι αργά να ενημερωθούν πλήρως όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα για την επερχόμενη καταστροφή. Δεν πρόκειται για ένα «καλό έργο», πρόκειται για μία χωματερή όπως αυτές στη Κατερίνη (πρόστιμο 91.00,00 €), Ζακύνθου (τα απορρίμματα καταλήγουν στο κόλπο Λαγανά), Μαυροράχης (μία ολόκληρη πλαγιά κατέρρευσε!!), Φυλής (χωρίς άδεια!!).
Έστω και τώρα δεν είναι αργά να αντιδράσουμε στα παρακάτω επίπεδα:
· Ενημερωτικό
· Επικοινωνιακό
· Πολιτικό
· Αγωνιστικό
· Νομικό - Τεχνικό
Για τα παραπάνω προτείνουμε αναλυτικά ενέργειες τις οποίες σαν Επιτροπή Αγώνα τις έχουμε αποφασίσει και σας καλούμε σε συμπαράταξη.

1. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Κάλεσμα σε όλους τους συλλόγους του Δήμου (αθλητικούς -πολιτιστικούς – αγροτικούς - συλλόγους γονέων και κηδεμόνων - εικαστικούς κ.λπ.) σε κεντρική εκδήλωση – ενημέρωση και στη συνέχεια αντίστοιχη ενημέρωση από αυτούς των μελών τους.
Δημιουργία και διανομή εντύπου για τις καταστροφικές συνέπειες από ένα τέτοιο έργο και δημιουργία αντίστοιχης αφίσας και ανάρτησή της σε κάθε πρόσφορο χώρο με πρωτοβουλία των τοπικών συμβουλίων.
Πάλι με ευθύνη των τοπικών συμβουλίων δημιουργία και ανάρτηση αεροπανό με συνθήματα κατά του Ο.Ε.Δ.Α. Μαραθώνα σε όλη την επικράτεια του Δήμου από Ραφήνα έως Καπανδρίτι.
Να προκαλέσουμε συζητήσεις με κατοίκους – φορείς – δημοτικές παρατάξεις στους όμορους Δήμους με θέμα τις επιπτώσεις και σε αυτούς από τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α. στο Μαραθώνα.
Συνεχή παρουσία μας σε συζητήσεις – ανοιχτές συνελεύσεις για δημοσιοποίηση του θέματος.
Διανομή ενημερωτικού υλικού για το καταστροφικό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων όπου δη.

2. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Ανάδειξη και καταγγελία του αδιεξόδου στο οποίο μας οδηγεί ο υφιστάμενος ΠΕΣΔΑ και παράλληλα καταγγελία των συμφερόντων που κρύβονται πίσω από το συγκεκριμένο σχεδιασμό.
Ανάδειξη και καταγγελία της διαπλοκής πολιτικού προσωπικού και εργολάβων στο οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το κόστος διαχείρισης απορριμμάτων από 42,00 € ανά τόνο που είναι σήμερα θα εκτιναχθεί στο ποσό των 200,00 € ανά τόνο εάν υλοποιηθεί ο υφιστάμενος σχεδιασμός, ποσό το οποίο θα κληθούμε να πληρώσουμε εμείς οι πολίτες με υπέρογκη αύξηση των δημοτικών τελών.
Καταγγελία της ακατανόητης εμμονής στη κατασκευή 115 Χ.Υ.Τ.Α. πανελλαδικά και της αδιανόητης και ακατανόητης εμμονής κατασκευής Χ.Υ.Τ.Α. στο Μαραθώνα και τη Κερατέα.
Ανάδειξη της άλλη πρότασης για την ορθή διαχείριση απορριμμάτων με την οποία συντάσσεται σύμπασα η επιστημονική κοινότητα πλην Υ.ΠΕ.Κ.Α και Περιφέρειας Αττικής.
Ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου και της επαπειλούμενης αμαύρωσης της ιστορίας τους, που θα επιφέρει η υλοποιούμενη κατασκευή χωματερής στο Μαραθώνα. Με ιδιαίτερο βάρος στην ανάδειξη του Ραμνούντος και του ειδικού βάρους που φέρει από μόνη της η ονομασία «ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ».
Ανοιχτή επιστολή για το θέμα αυτό προς το πνευματικό κόσμο της χώρας και καταγγελίες σε διεθνείς οργανισμούς (UNESCO, Ε.Ε. κ.λπ.).
Διοργάνωση διεθνούς ημερίδας στο Δήμο Μαραθώνα για τη διαχείριση απορριμμάτων και κλείσιμο της εκδήλωσης με διεξαγωγή διεθνούς Μαραθωνίου δρόμου.
Απαίτηση για εφαρμογή των εισηγήσεων της Α’ ΕΒΑ και Β’ ΕΠΚΑ για τα αρχαιολογικά ευρήματα και εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση.

3. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Να τεθεί μετ’ επιτάσεως το θέμα σε περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και ενεργοποίηση περιφερειακών συμβούλων, βουλευτών και ευρωβουλευτών προς αυτή τη κατεύθυνση.
Δημιουργία ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ του Δήμου Μαραθώνα με το Δήμο Λαυρεωτικής σύμφωνα με το άρθρο 101 του ν. 3852/2010 (Καλλικράτης).

4. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Ενδυνάμωση της συνεργασίας που ήδη έχει αναπτύξει η Επιτροπή Αγώνα με την Επιτροπή Αγώνα της Κερατέας.
Ενδυνάμωση της παρουσίας μας σε κοινές εκδηλώσεις με τα κινήματα κατά «ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ» και το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».
Συμμετοχή του δημοτικού συμβουλίου και κάλεσμά του προς τους κατοίκους να δώσουμε όλοι το παρόν την 1η Μάρτη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα στο ίδιο μπλοκ με τη Κερατέα και διάθεση όσων μεταφορικών μέσων διαθέτει ο Δήμος για μεταφορά των κατοίκων.
Κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους να συνεορτάσουμε στις 7 Μαρτίου την Καθαρά Δευτέρα στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού και δωρεάν διανομή από το Δήμο λαγάνας, ποτών και σαρακοστιανών.
Δυναμικό παρόν δημοτικού συμβουλίου και κατοίκων στις 9 Μαρτίου κατά τη συζήτηση των προσφυγών μας στο ΣτΕ.

5. ΝΟΜΙΚΟ – ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Στήριξη των νομικών ενεργειών που έχουν δρομολογηθεί από την Κοινότητα Γραμματικού και εξ αντικειμένου είναι ευθύνη πλέον του νέου Δήμου Μαραθώνα να τις συνεχίσει.
Οικονομική στήριξη των νομικών ενεργειών της Επιτροπής Αγώνα (δύο προσφυγών κατά της Μ.Π.Ε., δύο προσφυγών για οδούς προσπέλασης, μία μήνυση, ασφαλιστικά μέτρα για μόλυνση Ευβοϊκού 23/3/2011).
Έκκληση στους δικηγόρους της περιοχής για να στελεχώσουν και ενισχύσουν σε νομικό επίπεδο Δήμο και Επιτροπή Αγώνα.
Οικονομική στήριξη των μελετών που έχει αναθέσει η Επιτροπή Αγώνα στους κ.κ. Ραψομανίκη και Κελεπερτζή, οι οποίες αναδεικνύουν σφάλματα, παραλείψεις και αστοχίες της Μ.Π.Ε.
Οικονομική στήριξη της Επιτροπής Αγώνα για τη γεώτρηση που έχει αναθέσει στην «ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗ».
(Σημείωση: Το μέχρι σήμερα κόστος των παραπάνω ενεργειών υπερβαίνει το ποσό των 50.000,00 €. Όλο το κόστος βαρύνει την Επιτροπή και δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα ούτε 1 € ενίσχυση παρά τις αιτήσεις της προς την Κοινότητα Γραμματικού.)

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Όλα όσα αναφέρουμε παραπάνω είναι ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΑ και καθ’ όλα ΝΟΜΙΜΑ! Δεν υπάρχει ούτε υποψία παραβατικότητας. Άρα λοιπόν δεν βλέπουμε το λόγο γιατί να μη συνταχθείτε ΑΜΕΣΑ μαζί μας στην υλοποίησή τους. Έχουμε να κάνουμε με ανάξιο αντίπαλο και μπορούμε να τον κερδίσουμε.
Απευθύνουμε έκκληση σε όσους και όσες προφανώς από κακή πληροφόρηση υπέθεταν και υποθέτουν ότι θα γίνει ένα «καλό έργο» να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους και να συνταχθούν μαζί μας. Θα είναι ευχής έργο να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αποτρέψουμε την καταστροφή αυτού του ευλογημένου από την ιστορία και φύση τόπου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ Χ.Υ.Τ.Α
Μαραθώνας, 23 Φεβρουαρίου 2011
oxixyta.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου