Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Να εκφράσουμε πιο ενεργά τη συμπαράσταση μας στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας
Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα καταγγέλλει τη νέα εμφάνιση των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αυτή την φορά στην περιοχή της Κερατέας η οποία από το πρωί του Σαββάτου παρουσιάζει την εικόνα περιοχής υπό κατοχή.
Η κυβέρνηση υλοποιώντας τους σχεδιασμούς που είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν και συνέχισε η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και τώρα στην Κερατέα.
Οι κάτοικοι του Δήμου μας και άλλων δήμων της περιοχής πρέπει να αντιδράσουν στον αυταρχισμό και τις παρανομίες της κυβέρνησης που επιμένει να προχωρήσει τα σχέδια της.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα πιστεύει ότι ο αγώνας για την μη υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο τους κατοίκους στους Δήμους Μαραθώνα, Λαυρεωτικής και Φυλής αλλά είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει όλους τους κατοίκους του Λεκανοπέδιου και σαν τέτοιο να αντιμετωπιστεί.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα καλεί τους κατοίκους τις περιοχής να...
συνεχίσουν να συμπαραστέκονται σε αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στον αυταρχισμό και αυτής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Να διεκδικήσουν μέσα από συντονιστικές επιτροπές αγώνα :
• Να σταματήσουν τώρα τα έργα στο Γραμματικό και να μην προχωρήσουν στην Κερατέα.
• Να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από Κερατέα και Γραμματικό.
• Να σταματήσουν οι διώξεις και η τρομοκράτηση των κατοίκων που αγωνίζονται για μια άλλη ποιότητα ζωής.
• Ο τομέας της διαχείρισης των απορριμμάτων (αποκομιδή, μεταφορά, ανακύκλωση, τελική επεξεργασία) να είναι 100% στους ΟΤΑ χωρίς καμία συμμετοχή των ιδιωτών που μόνο καινούρια βάρη θα φέρουν στις τσέπες των κατοίκων και κέρδη στις εταιρίες τους.
• Να εγκαταλειφθεί ως προτεινόμενη λύση η καρκινογόνος καύση των απορριμμάτων.
• Να χωροθετηθούν άμεσα νέοι χώροι για την διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς με βάση τεκμηριωμένες μελέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου