Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

"Προσέξτε τον προβληματισμό που υπάρχει στο Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πολιτών (ΠΔΚΠ),
το οποίο γενικά στέκεται σωστά σε σχετικά θέματα όμως εδώ δεν έχει περάσει στο μυαλό τους η ουσία του ζητήματος .
Δηλαδή ότι το σύνθημα πρέπει να ...
είναι:
ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΥΤΑ -ΧΥΤΥ.
Δεν έχει κατανοηθεί η λύση της διαφορετικής διαχείρισης με περιορισμό της παραγωγής απορριμμάτων , της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης με διαλογή στη πηγή και με τοπική (κερδοφόρα γα το Δήμο) διάθεση των ανακυκλώσιμων υλικών, αντί των δαπανηρών και αναποτελεσματικών μπλε κάδων, της οικιακής ή δημοτικής κομποστοποίησης κλπ.
Να καταγγελθεί η μέχρι σήμερα μεθόδευσητη διαχείρισης των απορριμμάτων από μεγάλες επιχειρήσεις που επιβαρύνουν τον πολίτη και με πανάκριβες εγκαταστάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων και πανάκριβες μεθόδους στη συνέχεια, που θα αποφέρουν κέρδη σε συγκεκριμένα μεγαλοσυμφέροντα (Μπόμπολας, Λάτσης κλπ)
Σημαντικό να καταδειχτεί ιδιαίτερα αυτή την περίοδο του ΔΝΤ και των μνημονίων το οικονομικό σκάνδαλο της απαράδεκτης διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η τεράστια απόσταση των ποσοστών που θα θάβονται, σε σύγκριση τόσο με των πρωτοπόρων χωρών (Γερμανία ) όσο και με τον Ευρωπαϊκό Μέσο Όρο.
Μια προσέγγιση αυτών των ποσοστών από τη χώρα μας όχι μόνο δεν θα απαιτούσε νέους χώρους αλλά θα περιόριζε και την έκταση που προβλέπεται να καταλάβουν οι ήδη λειτουργούντες.
Νομίζω ότι με κάποια συγκεκριμένα στοιχεία τα παραπάνω πρέπει να προβληθούν τώρα που τα παπαγαλάκια των μεγαλοσυμφερόντων (κανάλια, εφημερίδες ραδιόφωνα κλπ) έχουν ξεχυθεί να παραπλανήσουν τον κόσμο και να τον αντιπαραθέσουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στους ΧΥΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου