Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΑΠΟΨΕΙΣ-ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ...

ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: ΑΠΟΨΕΙΣ-ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ...: "ΟΥΤΕ ΘΑΨΙΜΟ-ΟΥΤΕ ΚΑΨΙΜΟ! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΕΠΙΛΥΣΗΣ & ΟΧΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ..."

1 σχόλιο:

  1. Μέσω e-mail λάβαμε το παρακάτω σχόλιο :

    '' Με αυτό το εξαιρετικό κείμενο έρχεται στο δημόσιο διάλογο η ανάγκη για ολιστική προσέγγιση του θέματος "σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων " και ο στόχος τη βιώσιμης διαχείρισης (αειφορία).

    Είναι κείμενο-παρέμβαση για το δρόμο που μπορεί ( και πρέπει) να ακολουθήσει η δημόσια διαβούλευση, τη στιγμή που, όπως γνωρίζουμε, εκπονείται, με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, η Μελέτη Αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ Αττικής και η Μελέτη για την Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμησή του, θέτοντας ζήτημα για τους όρους και τις προδιαγραφές –περιεχόμενο –στάδια εκπόνησης και παρακολούθησης αυτών των μελετών.

    Ιδιαίτερα, όταν στην ελληνική πραγματικότητα φαίνεται ότι προωθούνται ελλιπώς τεκμηριωμένες τεχνολογικές επιλογές, με αμφισβητούμενες εκτιμήσεις των στοιχείων εισόδου, αποσπασματική θεώρηση και απουσία διαδικασιών ελέγχου-αξιολόγησης και εφαρμόζεται μια πολιτική που υποβιβάζει τον σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων σε κατάλογο έργων προς χρηματοδότηση, ερήμην των πολιτών.

    Ως απασχολούμενη στη διαχείριση των απορριμμάτων, θα ήταν τιμή μου να προσυπογράφω αυτό το κείμενο.

    Γεωργία Ασημακοπούλου, Τοπογράφος Μηχ/κός ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή