Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από '' Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων ''

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ανοιχτή συνέλευση επιτροπών αγώνα, συλλογικοτήτων και ενεργών πολιτών της Αττικής για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αυτήν τη φορά, με πρόσκληση της “Πρωτοβουλίας συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων”. Παρακάτω, γίνεται μια προσπάθεια να μεταφερθούν συνοπτικά τα όσα συζητήθηκαν:
1. Συζητήθηκαν, αναλυτικά, οι τελευταίες εξελίξεις, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν στην Κερατέα και στο Γραμματικό και στις προσπάθειες συγκρότησης της αντίστασης των πολιτών των δυτικών συνοικιών και ιδιαίτερα του δήμου Φυλής.
2. Συμφωνήθηκε ότι εξακολουθεί να είναι κρίσιμο ζήτημα η ύπαρξη ενός ενιαίου μετώπου, σε όλη την Αττική, και ότι σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να γίνουν όλες οι δυνατές προσπάθειες για να διατηρηθεί η επαφή και η συστράτευση με τους πολίτες της Κερατέας, στη βάση των στόχων που επεξεργάζονται και διαμορφώνουν οι ενεργές συλλογικότητες των πολιτών.
3. Στην ίδια κατεύθυνση, ξανασυζητήθηκε και εμπλουτίστηκε το κείμενο των βασικών θέσεων συμφωνίας, που είχε πρωτοσυζητηθεί στην πρώτη παναττική ανοιχτή συνέλευση, στις 19/4. Το νέο κείμενο επισυνάπτεται για να συζητηθεί στις συλλογικότητές μας. Προτείνεται να υπογράφεται από τις συλλογικότητες που το συνδιαμορφώνουν ή συμφωνούν με αυτό.
4. Αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες και οι προσπάθειες για να ενισχυθεί και να πετύχει η κινητοποίηση που γίνεται την Κυριακή, 29 Μαΐου 2011, στις 11 π.μ., στην πλατεία Ηρώων Άνω Λιοσίων, με πρωτοβουλία της νεοσυσταθείσας επιτροπής αγώνα Φυλής.
5. Μπαίνει για συζήτηση η πρόταση μιας κεντρικής δυναμικής κινητοποίησης στα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης, μετά τις 29/5 και μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Η πρόταση αυτή πρέπει, επίσης, να συζητηθεί στις συλλογικότητές μας, με στόχο να έχουμε καταλήξει (αν θα την κάνουμε και πότε) μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να ανακοινωθεί στην κινητοποίηση της 29/5, στα Άνω Λιόσια.

Για τις συνεννοήσεις και την επικοινωνία:
1. Επιβεβαιώθηκε ότι η παναττική ανοιχτή συνέλευση δεν αποτελεί κάποιο νέο οργανωτικό σχήμα, ούτε δίκτυο συλλογικοτήτων, ούτε μόνιμο συντονιστικό όργανο. Είναι, απλά, μια περιοδική συνάντηση επιτροπών αγώνα και συλλογικοτήτων της Αττικής, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την οργάνωση κοινών δράσεων, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Συγκαλείται με πρωτοβουλία και με πρόσκληση όσων από τους συμμετέχοντες θεωρούν ότι υπάρχει σοβαρός λόγος για από κοινού αντιμετώπιση κάποιων ζητημάτων.
2. Για τις ανάγκες αυτής της επικοινωνίας, έχει διαμορφωθεί μια λίστα ηλεκτρονικών διευθύνσεων, που επισυνάπτεται και τίθεται στη διάθεση όλων μας, με την παράκληση να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες επικοινωνίας της ανοιχτής συνέλευσης. Στην λίστα αυτή δεν περιλαμβάνονται όλες οι διευθύνσεις, που μπορεί να υπάρχουν στις εσωτερικές λίστες των συλλογικοτήτων. Συνεπώς, τα διάφορα μηνύματα μπορούν να προωθούνται από την κάθε συλλογικότητα στα μέλη της. Η λίστα παραμένει ανοιχτή για νέες συμμετοχές. Η “Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων” ανέλαβε τη δέσμευση να τηρεί και να ενημερώνει τη λίστα επικοινωνίας με τις νέες συμμετοχές, που μπορούν να δηλώνονται στο prosynat@gmail.com, και κατά διαστήματα να την προωθεί σε όλους τους συμμετέχοντες.

Αθήνα, 18.05.2011
oxixyta.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου