Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Γιάννης Τσιρώνης: Προσωρινή λύση ο ΧΥΤΥ Γραμματικού

Οι χωματερές
Προσωρινή λύση ο ΧΥΤΥ Γραμματικού

Η διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα μας μεταφράζεται σε ταφή των σκουπιδιών. Πώς σκοπεύετε να προχωρήσετε;
«Με το θέμα των παράνομων χωματερών πρώτο μας μέλημα είναι να αποφύγουμε το πρόστιμο. Τα 10 εκατ. ευρώ που μας επιβλήθηκαν κατ' αποκοπήν δεν τα γλιτώνουμε. Μπορούμε όμως να γλιτώσουμε κάποιες από τις ποινές που μας επιβλήθηκαν σε εξαμηνιαία βάση ανάλογα με τους ΧΑΔΑ που κλείνουμε. Γενικότερα θα ακολουθήσουμε μια λογική απομείωσης των απορριμμάτων. Αρα τα μεγάλα έργα είναι έξω από τον προσανατολισμό μας. Από την άλλη, αν ένα έργο είναι ώριμο και μπορεί να υποδεχθεί, έστω και προσωρινά, απορρίμματα τα οποία σήμερα πετάγονται ανεξέλεγκτα, μπορεί για ένα διάστημα να λειτουργήσει».

Οπως;
«Το πιο ώριμο, από όσο γνωρίζω, είναι του Γραμματικού. Είναι ένας έτοιμος ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων). Βέβαια η λογική μας δεν είναι πια οι ΧΥΤΥ. Αλλά προκειμένου να πετάγονται στις γειτονικές κοιλάδες, μπορούμε να πούμε ότι σε έναν ορίζοντα προσωρινό μπορεί να λειτουργεί. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι δεν θέλουμε να έχουμε δεσμεύσεις απέναντι σε εργολάβους για μακροχρόνιες σταθερές ποσότητες».

Γιάννης Τσιρώνης: «Τι θα κάνουμε με τις Σκουριές» - κοινωνία - Το Βήμα Online

1 σχόλιο:

  1. '' Από όσο γνωρίζω '' λέει στην συνέντευξη του ο κ. Υπουργός . Αυτό σημαίνει , για όσους γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα Γραμματικού , ότι ο κ. Υπουργός είχε από '' κάποιους '' στρεβλή και ψευδή ενημέρωση . Τι θα του πουν όταν ενημερωθεί με τα πραγματικά στοιχεία ; Γιατί εκθέτουν με αυτόν τον τρόπο και τον κ. Υπουργό , αλλά και την νέα Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας ; Είναι αισχρό και ανήθικο να κρύβεσαι πίσω από τον Υπουργό για να επιβάλεις λύσεις διαχείρισης απορριμμάτων καταδικασμένες σε αποτυχία . Το πρόβλημα με τα απορρίμματα δεν είναι να το '' διαχειριστής καλύτερα '' , είναι ότι πρέπει ότι πρέπει να το δεις από '' μηδενική βάση '' και στο θέμα της χωροθέτησης . Αυτό όμως απαιτεί πολιτικούς με όραμα και όρεξη για δουλειά . Υπάρχουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή