Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Οι κάτοικοι υπενθυμίζουν στην κυβέρνηση, που πανηγυρίζει, τα περιβαλλοντικά εγκλήματα

Με την ευκαιρία της έκδοσης απόφασης του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επέτρεψε να συνεχιστεί το έργο Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στη θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού Αττικής, απορρίπτοντας σχετική προσφυγή του Δήμου Μαραθώνα και κατοίκων της περιοχής, το υπουργείο Περιβάλλοντος σπεύδει να δημιουργήσει πανηγυρικό κλίμα δικαίωσης των χειρισμών του.
Ταυτοχρόνως αποσιωπά τα πολλά και ανοιχτά θέματα, σε εγχώριο και κυρίως ευρωπαϊκό επίπεδο, εξαιτίας των οποίων το συγκεκριμένο έργο, μαζί με το συνολικό περιφερειακό σχεδιασμό στον οποίο εντάσσεται, για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, συνολικού ύψους άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ, με συμβάσεις παραχώρησης, παραμένουν στον αέρα. 

Διαβάστε :

Πράσινο ΣτΕ στο βουνό-ΧΥΤΑ

1 σχόλιο:

  1. ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των κατοίκων και του Δήμου Μαραθώνα σχετικά με τον ΧΥΤΑ Γραμματικού. Αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει ρέμα άρα μπορεί να συνεχιστεί το έγκλημα στην περιοχή μας. Παραμένουν εκκρεμείς οι αυθαιρεσίες που βεβαιώνουν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος , η επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, διακεκριμένοι επιστήμονες, νομικοί και τεχνικοί. Όλοι αυτοί αποκάλυψαν τα λάθη και τις παραλείψεις της πολιτικής ηγεσίας και την ταύτισή της με τους εργολάβους. Πετάνε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και της Ε.Ε. σε ένα ξεπερασμένο, περιβαλλοντοκτόνο και φαραωνικό έργο, που αν ολοκληρωθεί θα κοστίζει η λειτουργία του πανάκριβα στους πολίτες.
    Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Η δήθεν νομιμότητα που επικαλούνται οι κκ Μανιάτης και Σγουρός και το πάρτυ των εργολάβων με τα σκουπίδια πρέπει να βρουν σθεναρή αντίσταση.
    Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση της νέας Περιφερειακής Αρχής της Ρένας Δούρου είναι ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ του ΧΥΤΑ Γραμματικού.
    Η σύμπραξη των Δημοτικών Συμβουλίων στη λογική που η νέα Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου κάλεσε τους Δημάρχους και τους πολίτες της Αττικής που θα βασίζεται στις σύγχρονες αντιλήψεις και σε ένα νέο νομικό πλαίσιο αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, απαιτούν μια μεγάλη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΧΗ.
    Πολίτες, Δήμοι και νέα Περιφερειακή αρχή να διαμορφώσουμε τη μεγάλη ΔΥΝΑΜΗ για να αντιμετωπιστούν οι οργανωμένες επιθέσεις των μεγάλων συμφερόντων και των πολιτικών υποτακτικών τους. Όλοι μαζί να δώσουμε τη νικηφόρα μάχη για την αποκεντρωμένη, δημόσια και με κοινωνικό έλεγχο διαχείριση των απορριμμάτων, με ελαχιστοποίησή τους, με ανάκτηση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση στην πηγή , σε όφελος των πολιτών, των εργαζόμενων στους Δήμους και του περιβάλλοντος .
    Καλούμε το Δήμο Μαραθώνος να πρωτοστατήσει στην άμεση δρομολόγηση της νέας αντίληψης που αποφάσισε ομόφωνα το Δημ.Συμβούλιο, στις 16/10/2014. Ο αγώνας δεν σταματά με την χθεσινή απόφαση του ΣτΕ. Συνεχίζεται .
    ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ Πέμπτη 23/10/2014 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού)
    Να υπερασπιστούμε την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς ΧΥΤΑ και
    όλοι μαζί με την Περιφέρεια να δώσουμε την τελική μάχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή