Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

«Δήμαρχε μας εξαπάτησες για να πάρεις την ψήφο μας!»

Κάτοικοι του Γραμματικού πολιόρκησαν το βράδυ της Παρασκευής τον Ιορδάνη Λουίζο κατά την επίσκεψή του στην κοινότητα – «Έλεγες ότι θα φτιάξεις σχολείο στη Λούτσα και μας φέρνεις εδώ το βιολογικό» - Έντονοι διάλογοι και βαριές κατηγορίες των κατοίκων σε βάρος του δημάρχου Μαραθώνα


«Δήμαρχε μας εξαπάτησες για να πάρεις την ψήφο μας!»

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Ιορδάνη Λουίζου στο Γραμματικό το βράδυ της Παρασκευής με αφορμή σύσκεψη για το θέμα του ΧΥΤΑ, εξελίχθηκε σε ένα «εκρηκτικό» τετ α τετ του δημάρχου Μαραθώνα με αγανακτισμένους κατοίκους της κοινότητας.

Δεκάδες γονείς μαθητών του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Γραμματικού, πολιόρκησαν το κοινοτικό μέγαρο ζητώντας από τον κ. Λουίζο εξηγήσεις για την επιλογή της Λούτσας (Σ.Σ. περιοχή του Γραμματικού) ως τόπο χωροθέτησης του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων του νέου δήμου.

«Στην τελευταία σου προεκλογική συγκέντρωση στο Γραμματικό, είχες δεσμευτεί ότι στο συγκεκριμένο οικόπεδο που θέλεις να φέρεις το βιολογικό, θα κατασκεύαζες σχολεία. Μας εξαπάτησες και συνεχίζεις να μας κοροϊδεύεις», φώναζαν οργισμένοι οι κάτοικοι, επικαλούμενοι μάλιστα δημοσίευμα της προεκλογικής εφημερίδας «Καλλικράτης» που εξέδιδε ο συνδυασμός του δημάρχου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, ο δήμαρχος Μαραθώνα απάντησε ότι ουδέποτε είχε δεσμευτεί για κατασκευή σχολικών κτιρίων στο οικόπεδο του δημοτικού σχολείου στη Λούτσα, προκαλώντας αλυσιδωτές «εκρήξεις» από την πλευρά των γονέων: «Θα μας τρελάνεις; Θα σου φέρουμε τη δική σου εφημερίδα να θυμηθείς τι μας έλεγες τότε. Ντροπή σου!»…

Οι αγανακτισμένοι γονείς παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα στον προαύλιο χώρο του κοινοτικού μεγάρου – γεγονός που οδήγησε σε αναβολή τη συνάντηση για το ΧΥΤΑ – ενώ είχαν κρεμάσει πανό στην είσοδο του κτιρίου με το οποίο έστελναν το δικό τους ρητό μήνυμα στον κ. Λουίζο: «Δήμαρχε θες ΧΥΤΑ και Βιολογικό; Μην πατήσεις στο Γραμματικό»…

«Δε θα ξεπουλήσουμε το κτήμα για μια κοροϊδία»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Γραμματικού εξέδωσε, επιπλέον, μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση εις βάρος του δημάρχου, κατηγορώντας τον Ιορδάνη Λουίζο για απόπειρα στυγνής κοροϊδίας των κατοίκων της κοινότητας. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης (την οποίκα υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτρης Κούκης, η αντιπρόεδρος Κατερίνα Μέξη και τα μέλη Κώστας Χρυσίνας, Ιωάννης Κοροβέσης, Ανδριάννα Παπά και Θεοδώρα Μπάκα) έχει ως εξής:

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Γραμματικού βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση, μία μέρα πριν το αποψινό συμβούλιο με το σημαντικότατο θέμα της χωροθέτησης και της ψήφισης της προμελέτης για την δημιουργία του βιολογικού καθαρισμού στο κτήμα του σχολείου, να δεχθεί προφορική και από τηλεφώνου πρόταση από τον Δήμαρχο κύριο Ιορδάνη Λουίζο για ανταλλαγή. Μας ζήτησε να ανταλλάξουμε το κτήμα του σχολείου με την υπόσχεση ότι θα μας φτιάξει καινούριο Νηπιαγωγείο. Η απάντησή μας είναι ΟΧΙ.

ΌΧΙ γιατί αν ήθελε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο να φτιάξει Νηπιαγωγείο στο Γραμματικό ας το έκανε χωρίς να ζητήσει ανταλλάγματα.

ΌΧΙ γιατί στην προεκλογική του ομιλία ο Δήμαρχος έδωσε άλλη υπόσχεση για το συγκεκριμένο κτήμα, ότι θα το κάνει σχολείο και άλλα προσπαθεί να κάνει.

ΌΧΙ γιατί περισσότερο εκβιασμό θυμίζει παρά πρόταση.

ΌΧΙ γιατί τέτοιες ιστορικές για το Γραμματικό αποφάσεις δεν λαμβάνονται προφορικά «στο πόδι» και χωρίς καμία διαβεβαίωση.

ΌΧΙ γιατί ο Δήμαρχος ξεκίνησε την προεκλογική του ομιλία στο Γραμματικό, ζητώντας συγνώμη απ’ τους Γραμματικιώτες για την μέχρι τότε αδιαφορία του στο θέμα του ΧΥΤΑ και υποσχέθηκε ότι θα το πολεμήσει νομικά με όλα τα νομικά μέσα.

Ήρθε λοιπόν η σειρά μας να ζητήσουμε συγνώμη από τον Δήμαρχο αλλά δυστυχώς ΟΧΙ, δεν θα ξεπουλήσουμε το κτήμα για μια υπόσχεση «κοροϊδία», αλλά θα το πολεμήσουμε κι εμείς με την σειρά μας νομικά, με όποιο νομικό μέσο υπάρχει.

Τέλος λυπούμαστε πολύ γιατί υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας, ευτυχώς έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και να δίνουμε μάχες για το δίκιο μας.

Να είστε σίγουροι ότι το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

Εάν περάσει μια τέτοια απόφαση, όσο εξαρτάτε από εμάς, δεν θα υλοποιηθεί ΠΟΤΕ!»

πηγή : marathonlive.gr 13/2/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου