Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Επιτροπής Γραμματικού – Μαραθώνα κατά των ΧΥΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

της Επιτροπής Γραμματικού – Μαραθώνα κατά των ΧΥΤΑ


Ο Δήμαρχος κάλεσε σε κλειστή σύναξη, τους επικεφαλής των παρατάξεων στο Δ.Σ., το Συντονιστικό Όργανο Αιρετών Δήμου για το ΧΥΤΑ και τους Ν. Κούκη και Γ. Κόλλια, στο Δημοτικό Κατάστημα του Γραμματικού την Παρασκευή 10/2/2012 προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν και να συντονίσουν τις ενέργειες για το ΧΥΤΑ.

Θεωρούμε απαράδεκτο να υποβαθμίζεται και να απομονώνεται από την κοινωνία η υπόθεση του αγώνα ενάντια στο ΧΥΤΑ στα πλαίσια μιας τέτοιας σύναξης.

Ιδιαίτερα όταν το θετικό πόρισμα των επιθεωρητών περιβάλλοντος, που δρομολογεί επιτέλους ελπίδες για την αποτροπή του ΧΥΤΑ, ήταν αποκλειστικά αποτέλεσμα των προσπαθειών και των δαπανών, μελών της Επιτροπής και άλλων συμπολιτών μας .

Όταν μάλιστα τόσο ο Δήμαρχος και όσο και ο πρώην κοινοτάρχης κ. Κούκης που καλείται στη σύναξη, αρνήθηκαν να συμβάλουν στις μελέτες και γενικά στις προσπάθειες τεκμηρίωσης των προσβολών του έργου που έγιναν από μεμονωμένους πολίτες και την Επιτροπή κατά των ΧΥΤΑ. Χαρακτηριστική η άρνηση του κ. Κούκη στη διενέργεια ερευνητικής γεώτρησης που θα αποκάλυπτε έγκαιρα όσα αναφέρουν σήμερα οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

Σημαντική η απόφαση του ΣτΕ που ενώ απορρίπτει τις προσφυγές ενάντια στο έργο του ΧΥΤΑ αναφέρει ότι οφείλει να λάβει υπόψη του το Πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, και ή να αλλάξει τοποθεσία ή να εκδώσει νέες μελέτες και να εγκρίνει νέους περιβαλλοντικούς όρους που να καλύπτονται τα προβλήματα"!!!

Στις σοβαρές αυτές εξελίξεις πρέπει να επιληφθεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε συμπαράταξη με τους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς.

Γι’ αυτό καλούμε, αυτή τη σημαντική στιγμή, τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους άλλους που προσκλήθηκαν στη σύναξη την Παρασκευή 10/2/2012

να μην συμβάλλουν στην υποβάθμιση για να μην πούμε υπονόμευση της προσπάθειας κατά του ΧΥΤΑ, και να απέχουν από αυτή τη σύναξη.

Να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για να ασχοληθεί με τα νέα δεδομένα.

Γραμματικό 8-2-2012

oxixyta.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου