Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Πρόστιμο στον Σγουρό για το Γραμματικό!

Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης
«Καμπάνα» 166.550 ευρώ στον τέως Περιφέρειάρχη Γιάννη Σγουρό και στην κοινοπραξία του ΧΥΤΑ Γραμματικού «επέβαλε» η Γενική Επιθεώρηση Περιβάλλοντος για έξι παραβάσεις στο έργο που πρωταγωνίστησε στην προεκλογική περίοδο για τις Περιφερειακές Εκλογές.
Η εισήγηση του προστίμου προκάλεσε αναστάτωση στη κυβέρνηση με τον έχων πλέον την αρμοδιότητα της τελικής υπογραφής για την επιβολή του, Ειδικό Γραμματέα Υδάτων Κ. Τριάντη να ζητεί την ανάκληση του. Κάτι που συμβαίνει για δεύτερη φορά στην δεκαετή ιστορία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Η προηγούμενη ήταν το 2007, όταν ζητήθηκε απο τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά η ανάκληση προστίμου που είχε επιβάλλει η Γενική Επιθεωρήτρια Μαργαρίτα Καραβασίλη σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Αττικής. Τότε είχε παραιτηθεί απο τη θέση της η κα Καραβασίλη.
Αυτή τη φορά, ο κ. Τριάντης επικαλείται την γνωμοδότηση της υπηρεσίας του ότι ο ΧΥΤΑ δεν κατασκευάζεται πάνω σε ρέμα.
Το πρόστιμο αφορά παραβάσεις που διαπίστωσε και η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου ζητώντας την διακοπή της χρηματοδότησης όλων των έργων διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα και την επανεξέταση όλου του προγράμματος, «μπλοκάροντας» ακόμα και τις νέες ΣΔΙΤ για τα εργοστάσια απορριμμάτων.
Το έργο ΧΥΤΑ του Γραμματικού έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και προσφυγές στο ΣτΕ όπου την Τετάρτη 5/6 εκδικάστηκε η ένταση των κατοίκων και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.
Επίσης, αποτέλεσε κύριο θέμα της σύγκρουσης Δούρου-Σγουρού με την νέα Περιφερειάρχη να χαρακτηρίζει «σκάνδαλο» το συγκεκριμένο έργο και το σύνολο της πολιτικής για τα σκουπίδια του κ. Σγουρού ο οποίος επικαλέστηκε την απόφαση του ΣτΕ και την γνωμοδότηση Τριάντη.
Τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό κατασκευάζουν οι εταιρείες Λάμδα Τεχνική Α.Ε., συμφερόντων Λάτση, η Ηλέκτωρ ΑΕ, συμφερόντων Μπόμπολα και η Μεσόγειος που ανήκει στον κυπριακό όμιλο J&P ΑΒΑΞ.
πηγή :
http://www.rizopoulospost.com/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου