Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ! ΣΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ...

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΛΥΣΗ ΥΠΕΣ ΜΕΣΩ ΜΑΤ, Π. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Μέσω της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Θεσσαλονίκης επιχειρεί να δώσει λύση η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών στο τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών που εγκυμονεί πλέον σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Στο πλαίσιο αυτό λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση* του Χάρη Καστανίδη με την οποία άναβε «πράσινο» φως για την ανάθεση σε ιδιώτες της αποκομιδής των απορριμμάτων το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής μετά από σχετική εισήγηση του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού ο οποίος βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την απόφαση «με γνώμονα τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των 5 εκατομμυρίων πολιτών της Αττικής το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκομιδή των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο 10ημερο σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, λαμβάνοντας υπόψιν και τις εκθέσεις των Εποπτών Δημόσιας Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Από ευαίσθητους χώρους η αποκομιδή

»Συγκεκριμένα:

Εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και του κινδύνου για τη Δημόσια Υγεία, να αναθέσει το έργο της αποκομιδής σε εταιρείες που διαθέτουν το κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης αυτής.

Η αποκομιδή θα ξεκινήσει από ευαίσθητους χώρους (σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς κλπ) και θα επεκταθεί όπου κριθεί απαραίτητο και επείγον σε όλους τους δήμους χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής».

Να σημειωθεί ότι το θέμα των σκουπιδιών έθεσαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΠΕΣΥ Αττικής οι Βασίλης Κικίλιας και Άδωνις Γεωργιάδης με τον περιφερειάρχη Αττικής σαν έτοιμο από καιρό να διαβάζει σχετική εισήγηση για την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Μπουτάρης: Ανοίξτε τη Μαυροράχη κι εγώ μαζεύω τα σκουπίδια

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εσωτερικών ελλείψει συνεννόησης με του αδελφούς Ψωμιάδη στην περιφέρεια έχει αναθέσει τη λύση του προβλήματος στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη (ούτως ή άλλως το μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια εμφανίζεται στα όρια του κεντρικού δήμου).

Ο κ. Μπουτάρης επικοινώνησε την Πέμπτη με τον υπουργό Εσωτερικών και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύθηκε ότι σε περίπτωση που ανοίξει ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης θα μπορέσει να μαζέψει τα σκουπίδια. Άλλωστε, ένα μεγάλο τμήμα των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του.

Τα ΜΑΤ ανοίγουν Φυλή και Μαυροράχη.

Βεβαίως για να γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει πρώτα να «πέσουν» τα δύο προπύργια της ΠΟΕ-ΟΤΑ: οι ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης. Και αυτό είναι έργο της ΕΛ.ΑΣ. που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα προχωρήσει άμεσα σε σχετικές επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου, βεβαίως, είναι σαφές ότι θα συναντήσουν σθεναρή αντίσταση.

πηγή : autodioikisi.gr 13/10/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου