Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Πυρ σε Κουκουλόπουλο για τους εργολάβους

Ευθεία επίθεση στον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο εξαπολύει η ομοσπονδία εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) με αφορμή τη στάση του και τα όσα διημείφθησαν σε προχθεσινή ημερίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, ενώ προειδοποιεί και για κινητοποιήσεις εντός των Χριστουγέννων.

Π. Κουκουλόπουλος Π. Κουκουλόπουλος «Ο παραμένων υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος "ως επιτυχημένος μάνατζερ", αφού διευθέτησε και υπηρέτησε τα συμφέροντα των επιχειρηματιών-εργολάβων στο Νομό Κοζάνης, μέσω της "Διάδημα Α.Ε.", προχωρά στην επέκταση του σχεδίου του και σε εθνικό επίπεδο, αδιαφορώντας για το συμφέρον των πολιτών και προασπίζοντας το συμφέρον των μεγαλοεργολάβων» επισημαίνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στη συνέχεια, καταγγέλλει ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η Κεντρική Ενωση Δήμων (ΚΕΔΕ) δεν είχαν κληθεί στην ημερίδα όπου οι εκπρόσωποι των συμφερόντων παραδέχθηκαν ότι το σημερινό κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων είναι απαγορευτικό για τη συμμετοχή των ιδιωτών.

Τα πυρά της ΠΟΕ δέχεται ο κ. Κουκουλόπουλος για τις διαρροές ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα υπογράφουν επιχειρησιακές συμβάσεις αλλά και για το γεγονός ότι «προωθεί τη μετατροπή των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που προβλέπει ο Ν. 3852/2010, σε Ανώνυμες Εταιρείες, "πετάγοντας" έξω από το φορέα υλοποίησης τους δήμους, προκειμένου ανενόχλητοι να εκτινάξουν το κόστος διαχείρισης ανά τόνο, επιβαρύνοντας υπέρογκα τους δημότες και λειτουργώντας κατά τα πρότυπα της "Διάδημα Α.Ε.", μοιράζοντας έργα σε "φίλους" και "συνεργάτες" και οδηγώντας σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται στους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση να ανταποκριθεί στο αίτημά της για άμεση συνάντηση, ώστε «με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και ενόψει των Χριστουγέννων, να αντιμετωπιστούν τα φλέγοντα προβλήματα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, τις απολύσεις μέσω εφεδρείας, το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, το βαθμολόγιο κ.λπ., παραμερίζοντας τα όποια προσχήματα εσκεμμένα κάποιοι καλλιεργούν, μέσω εμπρηστικών δηλώσεων και ενεργειών. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι υπεύθυνος για όποια προβλήματα δημιουργηθούν από τις αντιδράσεις των εργαζομένων...».

ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 18/11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου