Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακύκλωση απορριμμάτων – νέο μοντέλο στον Ευρώτα

30 Αυγούστου 2011

Ανακύκλωση απορριμμάτων – νέο μοντέλο στον Ευρώτα

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Νέο μοντέλο διαλογής και ανακύκλωσης απορριμμάτων, στα πρότυπα του ιταλικού Δήμου Καπανόρι, θα εφαρμόσει πιλοτικά από τις 15 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ευρώτα.

Κατά την επίσκεψή του στην Ιταλία τον Ιούνιο, ο δήμαρχος Ευρώτα, Γιάννης Γρυπιώτης, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εμπειρία της συλλογής των στερεών αποβλήτων «από πόρτα σε πόρτα», ένα μοντέλο που εφαρμόζεται στον ιταλικό Δήμο για τη συλλογή των απορριμμάτων.

Την επίσημη ανακοίνωση για την πιλοτική υιοθέτηση του νέου προγράμματος έκανε ο κ. Γρυπιώτης, με αφορμή την επίσκεψη στον Ευρώτα του δημάρχου Καπανόρι Τζιόρτζιο ντε Κιντζάρο, που έχει ως σκοπό τη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας στο πλαίσιο σύναψης «Συμφώνου Φιλίας» μεταξύ των Δήμων Σκάλας και Καπανόρι.

Τον δήμαρχο Καπανόρι υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ευρώτα, ο οποίος δήλωσε για την μέθοδο αυτή, πως πρόκειται για μια καινοτόμο δράση, ένα ξεκίνημα δύσκολο, που θα δώσει όμως ουσιαστική λύση στο ζήτημα διαλογής των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης.

Σημειώνεται ότι με την εφαρμογή του νέου τρόπου διαλογής απορριμμάτων στον δήμο Ευρώτα, επιδιώκεται η διαφοροποιημένη συλλογή των απορριμμάτων, ώστε μέχρι το 2012 να έχει επιτευχθεί η ανακύκλωση του 65% του συνόλου τους.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου