Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΟΔΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Ή ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ !!

Νόμος είναι το δίκιο των εργολάβων !!

Το θράσος και η αλαζονεία της κοινοπραξίας που κατασκευάζει τον ΧΥΤΑ Γραμματικού δεν έχει όρια .. ( Με τις πλάτες τίνος άραγε ; .. )
Άφησε τις εργασίες στον ημιτελή ( '' έτοιμο '' από τον Δεκέμβρη του 2010 ( ! ) κατά τον κύριο Σγουρό ... ) ΧΥΤΑ , και βγήκε από το '' κάστρο '' της το εργοτάξιο στο Μαύρο Βουνό για να αρχίσει εργασίες κατασκευής της νοτίας οδού προσπέλασης , με κίνδυνο να καταστραφούν πλήθος ιδιωτικών ελαιώνων , αμπελώνων και αγροκτημάτων , να απαξιωθούν κατοικίες και περιουσίες φτιαγμένες με κόπο και ιδρώτα και να μετατραπεί μία πανέμορφη περιοχή σε κρανίου τόπο !
Παίζουν με την φωτιά οι ανεγκέφαλοι ; ... Ποιός θα συγκρατήσει τους κατοίκους όταν θα βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται ;

Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες , για να καταλάβετε το μέγεθος του νέου σχεδιαζόμενου , μετά τον ΧΥΤΑ , εγκλήματος ..


Ο .... '' έτοιμος '' ΧΥΤΑ , με τα ΡΕΜΑΤΑ ΤΟΥ , σε πλήρη ετοιμότητα για να δεχθεί τα σκουπίδια ...! Και στο βάθος ο Ευβοικός ! Φαραωνικό έργο που δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ούτε τον Δεκέμβρη του ... 3010 κ. Σγουρέ ! ( φωτό 3/8/11 )


Έξω από το εργοτάξιο προς Αγία Τριάδα . Επέμβαση σε αναπαλλοτρίωτη ιδιοκτησία , δεξιά του δρόμου .. Θράσος !


Πηγάδι αιώνων σε αναπαλλοτρίωτη ιδιοκτησία ! Και αυτό θυσία στον βωμό των συμφερόντων και του παραλογισμού ;..


Η Βυζαντινή Εκκλησία ( 13ου αιώνα ) της Αγίας Τριάδας . Θα αντέξει τους κραδασμούς των διερχόμενων (ΆΝ γίνει ο ΧΥΤΑ.. ) απορριμματοφόρων ; Απόσταση από τον δρόμο 10 μέτρα ! Η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων απλά παρακολουθεί ;..



Μετά την Αγία Τριάδα κι άλλη αυθαίρετη επέμβαση σε αναπαλλοτρίωτη ιδιοκτησία ! Στα δεξιά του δρόμου , με πρόχειρη αναγκαστική σήμανση από τον ιδιοκτήτη .. Απύθμενο θράσος !


Ν.Δυτικά του Ανω Σουλιου . Αριστερά του δρόμου ελαιώνας έτοιμος για καταστροφή ..

Όριο Ανω Σουλίου - Γραμματικού ( Γεφυράκι ) . Αριστερά & δεξιά του δρόμου , ελαιώνες προς καταστροφή ..

Ο ίδιος δρόμος ( γεφυράκι ) με αντίθετη λήψη .

Συνέχεια του δρόμου από γεφυράκι προς πίσω μέρος νεκροταφείου Ανω Σουλίου . Αριστερά ελαιώνας και αγροκτήματα ...

Κατάληξη της νέας οδού από περιοχή Φέρθι στον δρόμου Γραμματικού - Αγίας Μαρίνας . Δεξιά και αριστερά ελαιώνες και αμπέλια .. Και αμυγδαλεώνες ..



Διασταύρωση δρόμου Γραμματικού - Αγ. Μαρίνας δεξιά προς μάντρα Σαφρά . Ελαιώνας σε κίνδυνο ..!


Η ίδια διασταύρωση , αντίθετη λήψη .

Κεντρικός δρόμος Γραμματικού - Μαραθώνα . 600 περίπου μέτρα πριν το Γραμματικό , κόβει δεξιά προς Φέρθι . Σε όλο το μήκος του υπάρχουν δεξιά και αριστερά αγροκτήματα πάσης φύσεως , καθώς και κατοικίες ..

Στις 3 Αυγούστου 2011 , ο εργολάβος εγκατέστησε με την βοήθεια της αστυνομίας ( όπως πάντα .. ) το πρώτο μηχάνημα , στην θέση Κουνελάδικα στο Άνω Σούλι ..


4 Αυγούστου 2011 , η πρώτη '' χαρακιά '' στην ίδια θέση ... Το γνωρίζει ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Λουίζος ; Αν ναί , τί ενέργειες θα κάνει για να σταματήσει την καταστροφή ;..


Αρχές Αυγούστου 2010 , μετά από επίπονες προσπάθειες μελών της Επιτροπής κατά των ΧΥΤΑ , περιήλθαν στην κατοχή μας οι επίσημοι χάρτες για τις οδούς προσπέλασης , βόρειας & νότιας , προς τον ΧΥΤΑ Γραμματικού .

Αμέσως τους κοινοποιήσαμε στην τότε Κοινότητα Γραμματικού και σε θιγόμενους ιδιοκτήτες .

Προτείναμε συγκεκριμένο τρόπο συλλογικής αντίδρασεις , αλλά ο τότε κοινοτάρχης κ. Κούκης δεν ασχολήθηκε όπως θα έπρεπε με το θέμα , για να μην πούμε καθόλου ..

Ευελπιστούμε ότι ο νυν Δήμαρχος του Καλλικρατικού Νέου Δήμου Μαραθώνα ( Βαρνάβας - Γραμματικό - Μαραθώνας - Νέα Μάκρη ) κ. Λουίζος θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα αφήσει τους κατοίκους να σηκώσουν μόνοι τους το βάρος ενός αγώνα τρομερά κοστοβόρου σε χρόνο και χρήμα .

Οψόμεθα .. Άλλωστε έχουμε μέτρο να κρίνουμε .. Τα δεδικασμένα της Κερατέας για τις απαλλοτριώσεις ..

Εμπρός λοιπόν κ. Δήμαρχε , νομικούς αγώνες δεν λέγατε ότι θα κάνετε ; Τί περιμένετε ;



Επιτροπή Γραμματικού κατά των ΧΥΤΑ


Γραμματικό 5 Αυγούστου 2011


oxixyta.blogspot.com
































1 σχόλιο: