Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η Επιτροπή κατά των ΧΥΤΑ ενημερώνει & καλεί

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Με το έκτακτο δελτίο της 28/2/2012 ενημερώσαμε για την απόφαση περί διακοπής εργασιών στο ΧΥΤΑ Γραμματικού, υποσχόμενοι να επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες.
Έτσι αφήσαμε να μεσολαβήσει λίγος χρόνος ώστε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να εκτιμήσουμε τα νέα δεδομένα αλλά και να δώσουμε το χρόνο να εμφανιστούν όσοι τους ενόχλησε αυτή η εξέλιξη.
Την 28/2/2012 εκδικαζόταν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν ασκήσει μέλη της επιτροπής αγώνα και κάτοικοι του νέου δήμου Μαραθώνα.
Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο δικηγόρος της Κοινοπραξίας επικαλούμενος την προστασία της αποχής των δικηγόρων (!!!!!) ζήτησε την εκ νέου αναβολή της υποθέσεως. Μετά από σφοδρή αντιπαράθεση με τους δικηγόρους μας η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανέβαλε την υπόθεση για την 16/3/2012.
Στη συνέχεια τέθηκε από τους δικηγόρους μας το αίτημα εκδόσεως προσωρινής διαταγής για την παύση των εργασιών μέχρι την 16/3/2012.
Στους έντονους διαξιφισμούς που ακολούθησαν με την υποβολή του αιτήματος και την μεγάλη ένταση που επικράτησε, η στάση της Προέδρου δημιούργησε προβληματισμό για την αντικειμενικότητά της στην εξέταση της υποθέσεως και γι’ αυτό υποβλήθηκε αίτημα εξαίρεσής της.
Η δίκη διακόπηκε στο σημείο αυτό και η τριμελής σύνθεση που ανήλθε στην έδρα για να εξετάσει το αίτημα εξαιρέσεως αφού άκουσε τα επιχειρήματα των δικηγόρων όλων των πλευρών, το απέρριψε κρίνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος εξαίρεσης της Προέδρου.
Η δίκη συνεχίστηκε με την ίδια Πρόεδρο η οποία αφού με προσοχή άκουσε τα νομικά, τεχνικά και λογικά επιχειρήματα των δικηγόρων μας και μελέτησε τα έγγραφα που της προσκομίστηκαν και παρά τη λυσσώδη και στα όρια της απρέπειας προς το πρόσωπό της αντίδραση των δικηγόρων του δημοσίου και της Κοινοπραξίας , αποφάσισε ότι συντρέχει λόγος διακοπής των εργασιών.
Έτσι με απόφασή της η Πρόεδρος του Δικαστηρίου κ. Χαρίκλεια Τσαγγαρού«Δέχεται αίτηση Προσωρινής Διαταγής. Διατάσσει την 4η των καθ’ ων(δηλαδή την Κοινοπραξία) να διακόψει τις εργασίες κατασκευής του επίδικου ΧΥΤΑ μέχρι τη συζήτηση της παρούσας στην άνω δικάσιμο και υπό τον όρο της συζήτησης αυτής».
Δηλαδή μέχρι να συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ο εργολάβος απαγορεύεται να κάνει οτιδήποτε στο χώρο.
Έτσι μετά τη ρωγμή που άνοιξε στην Μ.Π.Ε. του έργου η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος και τη διεύρυνσή της με την τελευταία απόφαση του ΣτΕ , η συνεργασία δημοσίου και εργολάβων δέχθηκε άλλο ένα πλήγμα με την απόφαση του Πρωτοδικείου.
Και είμαστε ακόμα στην αρχή.
Θα έλθει η ώρα που το σαθρό οικοδόμημα που ονομάζεται ΧΥΤΑ Γραμματικού θα καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.
Πλησιάζει η στιγμή που οι μέχρι πρότινος συνεργάτες και φίλοι θα στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου και θα φαγωθούν μεταξύ τους για να μεταθέσουν τις τεράστιες ευθύνες τους.
Εμείς με την ανακοίνωσή μας την 23/2/2012 τους το είχαμε πει:
ΕΧΕΤΕ ΗΤΤΗΘΕΙ ΚΥΡΙΟΙ !!!!
ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ !!!!!
Είναι γεγονός ότι η απόφαση της Προέδρου ξάφνιασε πολλούς.
Ξάφνιασε ευχάριστα γιατί στην γενικότερη κρίση των θεσμών που βιώνει σήμερα η χώρα μας η δικαστική λειτουργός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και απέδειξε ότι η δικαιοσύνη μπορεί να λειτουργήσει μακριά από σκοπιμότητες.
Γιατί με τη στάση της τίμησε την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.
Ξάφνιασε όμως και δυσάρεστα όσους έχουν επενδύσει το μέλλον τους , πολιτικό και οικονομικό, στην κατασκευή του ΧΥΤΑ.
Ξάφνιασε δυσάρεστα αυτούς που πολεμούν και υπονομεύουν τον αγώνα των κατοίκων και της Επιτροπής Αγώνα να μην κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ.
Ξάφνιασε δυσάρεστα τους δήθεν αγωνιστές που έσπευσαν να απαξιώσουν το αποτέλεσμα της δίκης φοβούμενοι μήπως ξυπνήσει ο κόσμος και τους απομονώσει.
Δυσάρεστη εντύπωση προκάλεσε η άμεση αντίδραση κάποιων να λοιδορήσουν την Πρόεδρο για την απόφασή της και όσων την αναπαρήγαγαν, αν και δεν ήταν παρόντες στη διαδικασία.
Γιατί άραγε; Ποιούς εξυπηρετεί αυτή η επίθεση;
Ας το σκεφτούμε λίγο και ας θυμηθούμε τις αήθεις επιθέσεις που δέχθηκαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος πριν εκδώσουν την έκθεσήτους.
Γιατί βάλλονται όσοι μας δικαιώνουν;
Θα πρέπει ακόμα να συγχαρούμε τους κάτοικους που παραβρέθηκαν στο δικαστήριο και με την ψύχραιμη και ώριμη στάση τους συντέλεσαν στο θετικό αποτέλεσμα της δίκης.

Ενόψει των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει μετά την έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου.

ΚΑΛΟΥΜΕ
όλους τους κατοίκους του δήμου μας να περιφρουρήσουν την απόφαση του Πρωτοδικείου καταγγέλλοντας άμεσα στις αρμόδιες αρχές κάθεαπόπειρα παραβίασής της από τον εργολάβο.

ΚΑΛΟΥΜΕ
όλους τους κατοίκους του δήμου Μαραθώνα για ενημέρωση και ανοιχτή συζήτηση για τις επόμενες ενέργειες που έχει δρομολογήσει ηΕπιτροπή Αγώνα


στις 11 Μαρτίου 2012 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ.στο Κοινοτικό Κατάστημα Γραμματικού.


Μην λείψει κανείς . Θα ειπωθούν πολλά και ενδιαφέροντα!!!!!

Γραμματικό 1 Μαρτίου 2012


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ- ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΥΤΑ

oxixyta.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου