Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης 11 Μαρτίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ

Την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Γραμματικού –Μαραθώνα κατά των ΧΥΤΑ, πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση στο Γραμματικό.

Η συνέλευση έγινε στο καφενείο του κ. Χατζόπουλου καθώς οι κάτοικοι με φασιστικό τρόπο αποκλείστηκαν από το κοινοτικό κατάστημα (από τις 6 Μαρτίου είχε ζητηθεί ο χώρος από τη δημοτική αρχή (αρ. πρωτ. 4913/6-3-12) .

Τη τελευταία στιγμή ο χώρος δεν παραχωρήθηκε με το πρόσχημα ότι είχε παραχωρηθεί στον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Χρυσίνα για εκδήλωση του.

Όμως ο χώρος έμεινε κλειστός όλο το πρωί της Κυριακής 11-3-2012!

Η συνέλευση καταδικάζει αυτή τη συμπεριφορά που είναι συνέχεια της αντιδραστικής στάσης της Δημοτικής Αρχής στις προσπάθειες της Επιτροπής κατά του ΧΥΤΑ.

Παρά τα τρία Δημοτικά Συμβούλια που προκάλεσε η αντιπολίτευση για το θέμα , η πλειοψηφία ποτέ δεν εξέφρασε ξεκάθαρα την καταδίκη της για το έργο και αρνήθηκε να αποδεχτεί οποιαδήποτε από τις προτάσεις της επιτροπής ή να στηρίξει οικονομικά τον αγώνα.

Τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα όπως:

1.η 101/18-1-2012 έκθεση καταπέλτης του Γεν Επιθεωρητή Περιβάλλοντος Π. Μέρκου, για τις παρανομίες του έργου, που βεβαιώνει ότι υπάρχει ρέμα εντός του ΧΥΤΑ Γραμματικού,

2.η θετική αναφορά της απόφασης 4357/2011 του ΣτΕ που απαιτεί αν διαπιστωθούν ρεμάτα στο ΧΥΤΑ να επανεξεταστεί ο σχεδιασμός του, και

3.η διακοπή των εργασιών από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών μέχρι τη συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων στις 16/3/2012 ,

ήταν αποτέλεσμα ΜΟΝΟΝ των ενεργειών ιδιωτών που με σκληρή δουλειά και προσωπικά τους έξοδα προκάλεσαν τις επιστημονικές μελέτες που στήριξαν αυτά τα αποτελέσματα.

Ακόμη και σε πρόσφατη επίσκεψη στο Δήμαρχο για οικονομική στήριξη του αγώνα εισπράξαμε νέα άρνηση.

Αρνήθηκε επίσης να αναλάβει ο Δήμος επανάληψη της προσπάθειας ερευνητικής γεώτρησης στην περιοχή.

Η άδεια που είχαμε ως επιτροπή εξασφαλίσει, την τελευταία στιγμή και παράνομα ανακλήθηκε και ενώ βρισκόταν στο χώρο το γεωτρύπανο που ιδιώτες πλήρωσαν.

Θεωρούμε ότι επιδιώκεται και ο οικονομικός στραγγαλισμός του αγώνα μας γιατί οι επιτυχίες μας δυσκολεύουν τα σχέδια τους.

Η συνέλευση διατράνωσε την αποφασιστικότητα των κατοίκων για τη συνέχιση του αγώνα ιδιαίτερα τώρα που φάνηκαν ελπίδες επιτυχίας.

Δύσκολα οι αντίπαλοι θα υποχωρήσουν από την υλοποίηση των σχεδίων τους.

Με πολιτικές πιέσεις η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον εργολάβο μεθοδεύουν να υποσκάψουν τα αντικειμενικά στοιχεία που κερδίσαμε.

Ο αγώνας απαιτεί συσπείρωση και συμμετοχή.

Να στηρίξουμε ηθικά και υλικά τον αγώνα:

- Για να ενισχύσουμε επιστημονικά την έκθεση του Γεν Επιθεωρητή Περιβάλλοντος Π. Μέρκου αναχαιτίζοντας τις αμφισβητήσεις της που παραγγέλλει η κυβέρνηση.

- Για να προσβάλλουμε τις παρανομίες τους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο .


Λογ/σμός Εθνικής Τράπεζας 712/741103-04 στο όνομα Σπ. Μαστοράκος (ταμίας συλλόγου Σεσίου)


Σας καλούμε σε αγωνιστική εγρήγορση :


- Όλοι τη Τετάρτη 14-3-2012 6μμ, στο Δημοτικό Συμβούλιο να απαιτήσουμε από τους δημοτικούς συμβούλους ιδιαίτερα τους έμμισθους να στηρίξουν τον αγώνα μας.

- Όλοι την Παρασκευή 16-3-2012 στο Μονομελές Πρωτοδικείο για να απαιτήσουμε το σταμάτημα του έργου.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ- ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΥΤΑ
oxixyta.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου