Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Ένας κύκλος κλείνει , ένας νέος με νέους , ανοίγει .

Πέρασαν εννέα χρόνια  σχεδόν , από την έναρξη λειτουργίας αυτού του blog . Είναι καιρός πιστεύω για μία αναδρομή , στο τι ακριβώς συνέβη αυτό το διάστημα . 
Τα πρώτα έξι  χρόνια , λειτούργησε το blog με την μορφή ‘’ ΟΧΙ ΧΥΤΑ Μειώνουμε τα απορρίμματα καταργούμαι τους ΧΥΤΑ , Ανακύκλωση Τώρα ! ‘’και με σκίτσο μαραθωνοδρόμους που φορτώνουν σκουπίδια ένα απορριμματοφόρο .
Μετά , για περίπου 3,5 χρόνια έμεινε ανενεργό και πριν από 2,5 μήνες άλλαξε μορφή και εμφάνιση ως ‘’ Γραμματικό - Ο ‘’ αδύναμος κρίκος ‘’ . Ή μήπως όχι ; ‘’ και θέμα την πανοραμική φωτογραφία απο τον οικισμό του Γραμματικού Σέσι . 
 Με τη νέα μορφή έγιναν 19 δημοσιεύσεις , οι πρώτες δοκιμαστικές , οι επόμενες εξιστορούν την πραγματικότητα .  
Θεωρώ λοιπόν , ότι πρέπει να αναλάβουν άλλοι την σκυτάλη , άλλωστε είμαστε  πλέον πολλοί , γίναμε πολλοί , στον αγώνα της αποτροπής της καταστροφής του περιβάλλοντος .
 Εφόδια τους δίνουμε τη μελέτη της Περιφέρειας για τα ‘’ Ανενεργά λατομεία ‘’ ( Μας την είχε παρουσιάσει ο κ. Σταύρος Ιατρού , πρώην δήμαρχος Κερατέας , στο Κοινοτικό Κατάστημα Γραμματικού , συνεργάτης της κ. Δούρου , κατ’ ιδίαν , τώρα που έχει δημοσιευθεί δεν υπάρχει πρόβλημα , πιστεύω ... ) και πολλά στοιχεία για την ακαταλληλότητα της θέσης όπως αναφέρονται ενδεικτικά στην επιστολή του κ. Λινού προς τη πρώην Περιφερειάρχη . 
Καλώ τα μέλη του Κέντρου Βιωσιμότητας  , τα μέλη του Συλλόγου Σέσι ‘’  Ο ΠΑΝ ‘’ , τα μέλη του Συλλόγου Νεολαίας  Γραμματικού ( ειδικά αυτούς ! ) , καλώ όλους όσους αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο , να μην αφήσουν να περάσουν τα σχέδια των εργολάβων για την καταστροφή της περιοχής . 
Είμαστε λίγοι σε αριθμό , αλλά τεράστιοι σε δίκιο και επιχειρήματα .
 Είναι το Γραμματικό ο '' αδύναμος κρίκος '' ; 
Για να δούμε ....  
Γεια σας λοιπόν , προς το παρον , και με τη νίκη .
 υ.γ. 1 :  Πιθανόν να χρειαστεί μία ακόμα ανάρτηση , της επίσημης κατάργησης του ΧΥΤΑ ΧΥΤΥ , πιθανόν ...
 υ.γ. 2 : Ο αγώνας των κατοίκων της Δυτικής Αττικής , αυτός ο δίκαιος αγώνας , να σώσουν ότι μπορεί ακόμα να σωθεί , να '' μυρίσει φλισκούνι κι άγρια μέντα '' ο τόπος τους , όπως λέει το τραγούδι , είναι και δικός μας αγώνας . 
Είναι αγώνας και δικός μας , γιατί έχουμε αντίπαλο τον '' εθνικό εργολάβο '' , γιατί δεν τον συμφέρει να '' σπάσει '' η διαχείριση σε πολλά σημεία ( όπως στα ανενεργά λατομεία ) .
 '' Είναι πολλά τα λεφτά '' , και όπου είναι το χρήμα μπροστά , καταστρέφετε το περιβάλλον ...
 Ο διαχειριστής του blog oxixyta.blogspot.com   
Λιονάκης Μανώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου