Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Έτσι το Γραμματικό , ο '' αδύναμος κρίκος '' , έμεινε να αγωνίζεται μόνος του . Και θα τα καταφέρει ..


Τον Απρίλιο του 2003 η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου και ο περιφερειάρχης Αττικής Μιχάλης Κυριακίδης έχουν στα χέρια τους την Έκθεση Αξιολόγησης των περιοχών Τρύπες, Μαυροβούνι, Λατομείο Κυριακού και Κερατέα, οι οποίες και θα χωροθετηθούν ως χώροι Ολοκληρωμένης Επεξεργασίας και Διαχείρισης Αποβλήτων.
Στο μεταξύ, ορισμένοι δήμοι, όπως για παράδειγμα της Κερατέας και του Γραμματικού, έχουν ήδη αρχίσει να εκφράζουν την αντίθεσή τους με κινητοποιήσεις.
Τελικά, όπως ανακοινώνει η υπουργός, θα χωροθετηθούν με νόμο τέσσερις περιοχές στην Ανατολική και μία στη Δυτική Αττική. Οι προεπιλεγμένες περιοχές που θα χωροθετηθούν, ύστερα από έκθεση αξιολόγησης που ζήτησε το ΥΠΕΧΩΔΕ, είναι η Κερατέα, η Λαυρεωτική και ειδικότερα το Λατομείο Κυριακού, το Γραμματικό και το Πολυδένδρι. Στη Δυτική Αττική συζητείται επέκταση της χωματερής στη Φυλή είτε στη Μάνδρα.Πως όμως από τις έξι περιοχές φτάσαμε στις τρεις;
Το Πολυδέντρι δεν το ήθελε ο Χριστόδουλος
1.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των τοπικών φορέων το Πολυδέντρι απορρίφθηκε γιατί παρενέβη ο τότε αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.\Παρακάτω παρουσιάζουμε απόσπασμα από την επιστολή που έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στις 29 Μαρτίου 2003 στην τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου όπου την καλούσε με ευγένεια να μην επιλέξει την περιοχή κοντά στη Μονή της Χρυσοπηγής για νέο χώρο υγειονομικής ταφής. Στην επιστολή αναφέρεται: «χωρίς να θέλουμε να βαρύνουμε εισέτι τη σκέψη Σας επί του ζητουμένου, θεωρούμε υποχρέωση μας να Σας επιστήσουμε την προσοχή για την ακαταλληλότητα της προτεινόμενης θέσεως «Τρύπες» περιοχή Πολυδενρίου Αττικής τόσον διότι εξ απόψεως γεωλογικής το έδαφος, κατά τη σύμφωνο γνώμη των επιστημόνων, είναι υδροπερτό και βρίσκεται στην επίγεια και υπόγεια λεκάνη απορροής της λίμνης Μαραθώνος, αλλά και επειδή γειτνιάζει με την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής και τις παιδικές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς»...
Τη Μάνδρα δεν την ήθελε ο Θεόδωρος Πάγκαλος
2.
Η Μάνδρα καταγγέλλουν οι κάτοικοι και τα κινήματα πολιτών απορρίφθηκε γιατί «πάτησε» πόδι ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2003 ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου που πρότεινε η κυβέρνηση του κόμματός του για το θέμα των ΧΥΤΑ στην περιφέρεια Αττικής.
Μιλώντας τότε στη Βουλή είπε: Η Μάνδρα, κατ' εμέ είναι απαράδεκτη ως χωροθέτηση. Θα ήθελα, η κυρία Υπουργός να δείξει κατανόηση και να κάνει μία αλλαγή, αφαιρώντας τη Μάνδρα απ' αυτήν τη λύση.
Το Κορωπί "δεν το ήθελε το αεροδρόμιο"
3.
Το Κορωπί τελικά δεν ήταν στις προτεινόμενες περιοχές λόγω του αεροδρομίου γιατί υπήρχε δηλαδή το όριο απαγόρευσης.
Πηγή : skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου